Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Hallgrim Narr

Halle on virtuaalihevonen / Halle is a sim-game horse

Rekisterinumero: tulee

Rodultaan pohjanhevonen (pnp)
Sukupuoli ori
Väriltään mustanvoikko, tähti
Geenit Ee aa nCr
Ikä 4-vuotias, satunnainen
Säkäkorkeus 129 cm
Syntymämaa Suomi
Kasvattaja Narrilaivan (--)
Omistaja Järndälden, VRL-13777
Syntymäaika 5.5.2017
Painote yleisratsu, työ- ja valjakkoajo
Koulutustaso HeC, ajettu

kuva

som häst

Pikkuruinen Halle on komea viikinkiori kompaktissa paketissa. Sillä on kolme kaunista askellajia ja tuuhea, tumma harja. Kivikypärä on toki viikinkisoturille aika naseva nimikin. Ori on rauhallinen ja utelias, antaa helposti laitumelta kiinni, ja on luotettava työkaveri. Ratsuna Halle on vielä raaka, mutta kyllä se siitä. Se tuntuu oppivan nopeasti.

Tallin kiintiö-MustaOri oli vähän vikaostos. Suomessa syntynyttä norjalaista ravioria meidän ei nimittäin missään nimessä pitänyt hankkia. Halle oli kuitenkin niin kiva tapaus niin näteistä vanhemmista, että nyt siitä leivotaan meillä ajo- ja yleisponia. Se on helppo varustaa ja tulee toimeen hyvin muiden hevosten kanssa - jopa orilaumassa se toimii sovittelijana muiden nahistellessa, eikä pidä turhaa meteliä itsestään. Osaa se totta kai pörhistellä, mutta kohteliaasti ja varmana omasta charmistaan.
Halle on onneksi jopa hieman tasaluonteisempi tapaus kuin osa Järndäldenin saaristolaisrusseista. Kaiketi pohjois-Norjan kylmien tuulien karaisema emä opetti sille käytöstapoja ja kärsivällisyyttä. Se osaa seistä nätisti käytävällä, karsinassa, pesupaikalla ja pihan puomissa, eikä sitä omassa boksissa välttämättä tarvitse sitoa kiinni.

Käsiteltävänä ja ratsuna Hallesta on vielä hankala sanoa mitään, mutta eiköhän siihen piakkoin päästä tutustumaan paremmin. Se ainakin tutkii uteliaana niin huput, taskut kuin kainalotkin.

familjmedlemmar

I: Halvor Jørn
voikko 128 cm - Norja

II: Halvor Mår
vkk - NOR
IE: Fjennija
rt - NOR
E: Lin Tove
musta 125 cm - Suomi
EI: Frans Gustav
rn - NOR
EE: Britt Karen
m - NOR

Omat jälkeläiset:

ei vielä jälkeläisiä
Nimi / skp/ syntymäaika / isä

Sukuselvitys:

I: Halvor Jørn on 128-senttinen voikko pohjanhevonen, joka tuotiin kolmivuotiaana Suomeen raviponiksi. Sen suvussa ei ollut ravitaustaisia poneja, mutta se on juossut siitä huolimatta hyvin.

II: Halvor Mår oli 129-senttinen voikko pohjanhevonen, joka keräsi mainetta niin ratsuna kuin ajoponinakin. Mår oli hyvä yleisponi, jota kiiteltiin sen tasaisesta luonteenlaadusta. Se on palkittu näyttelyissä ravistaan täydellä kympillä useammankin kerran.
IE: Fjennija oli 126-senttinen raudikko, joka ei sekään menestynyt ratsuna tai näyttelykehissä huonosti. Raviarvosana 8 riitti ilmeisesti hyvän juoksijavarsan tekemiseen.

E: Lin Tove on 125-senttinen musta pohjanhevonen, joka tuotiin Suomeen ravuriksi hyvän juoksijasukunsa ansiosta. Se on nykyään jalostuskäytössä, ja sillä on Hallen lisäksi yksi varsa.

EI: Frans Gustav on ollut paitsi raviponi, se on pärjännyt hienosti myös valjakkoajossa. Se oli hyvä työntekijä, joka ei ollut moksiskaan lajinvaihdosta, ja on periyttänyt hyvää työmoraalia myös jälkeläisilleen.
EE: Britt Karen oli Norjassa hyvin poniraveissa juossut pohjanhevostamma. Myös sen oma emä Stine Mette oli ravipainotteinen, joten juoksijantausta oli vahva.

hjältesagor

Hallen päiväkirja
tarinoineen ja valkkoineen.
Hallen SPC-profiili
kaikkine kisatuloksineen.

Tapahtumat ja näyttelytulokset:
ei vielä tapahtumia.

 

Järndälden on virtuaalitalli / virtuaalinen maatila. Kaikki tiedot ovat kuvitteellisia.
Kopiointi kielletty. Kaikki sivujen materiaali on © Järndälden, ellei toisin mainita.

©2019 JÄRNDÄLDEN - suntuubi.com